Geology and more
  • Αρχική
  • Μαθήματα
    • Νεοτεκτονική
    • Διδακτική της Γεωλογίας
    • Εισαγωγή στη Γεωλογία
    • Γεωλογία Φυσικού
    • Γεωλογία Χημικού
    • Μορφοτεκτονική (Μ.Π.Σ.)
    • Γεωλογία Ελλάδας - Εργαστήριο
    • Γεωτεκτονική Εξέλιξη - Εργαστήριο
    • Χαρτογραφήσεις Υπαίθρου
    • Τεκτονική Γεωλογία - Εργαστήρια
    • Γεωλογικές Χαρτογραφήσεις - Εργαστήρια
  • Blog
  • Επικαιρότητα
    • Elsevier: Earth and Planetary Science News
    • Science Daily: Earth Science News
    • GSA: Speaking of Geosciences
    • Nature Geoscience: current issue
    • Science: current issue
  • Εργασία/Jobs
  • Spectacular geology!
  • Βιογραφικό/CV
    • Publications >
      • Papers
      • Conference Proceedings
      • Editor
      • Abstracts
  • Επικοινωνία

Έκθεση «Παρατηρητές του Χρόνου» στο ΝΟΗΣΙΣ

29/4/2011

Comments

 
Picture

Πηγή: http://www.tmth.edu.gr/index.php?action=article_firstPage&pageTitle=hapsis

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει έκθεση αστροφωτογραφίας του φωτογράφου Λουκά Χαψή με τίτλο «Παρατηρητές του Χρόνου», από 3 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2011. 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαΐου 2011 και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του ΝΟΗΣΙΣ.

Εκπληρώνοντας σταδιακά το όνειρο ζωής να καταγράψει τις πιο εντυπωσιακές ολικές εκλείψεις ηλίου σε όλο τον κόσμο, ο φωτογράφος Λουκάς Χαψής περιδιαβαίνει με το φακό του τον ουρανό στα πιο αντιδιαμετρικά σημεία του πλανήτη, από την Αρούμπα ως τη Ζάμπια και από το Καστελόριζο ως (πρόσφατα) την εξωτική νήσο του Πάσχα. Παρατηρητής των αστρικών σωμάτων και των ουράνιων φαινομένων που ξετυλίγονται μέσα στο χρόνο και αναζητούν την εικονική διατύπωσή τους, ο Λουκάς αποβλέπει στη δημιουργικότητα αλλά και την επιστημονική ακρίβεια, στην τεχνική αρτιότητα αλλά και τις λεπτές προσωπικές πινελιές.

Σχετικά με την αποστολή στη μακρινή Νήσο του Πάσχα (το πιο απομονωμένο σημείο του πλανήτη), ο φωτογράφος μας σημειώνει ότι γι’ αυτόν, ήταν μια μοναδική ευκαιρία αυτοσυγκέντρωσης και οργάνωσης υλικού. Με τη γνωστή του τελειομανία, ο Λουκάς παρέμεινε στο νησί πάνω από ένα μήνα όχι μόνον για να φωτογραφίσει την έκλειψη, αλλά για να βγάλει και πολλές αστροφωτογραφίες με κοινό παρονομαστή τα Moai, τα εμβληματικά πέτρινα αγάλματα των Rapa Nui, μοναδικά κατάλοιπα στα απώτατα σύνορα του χαμένου πολυνησιακού πολιτισμού. Η ιδέα ήταν να αξιοποιηθούν τα Moai σαν συνδετικός κρίκος για μια σειρά αστροφωτογραφιών, σε ένα μοναδικό νυκτερινό ταξίδι ανάμεσα στη γη και το γαλαξία, ανάμεσα στο ιστορικό παρελθόν και το αστρικό μέλλον της ανθρωπότητας.

Οι καλύτερες στιγμές από την αποστολή αυτή στη νήσο του Πάσχα τον Ιούλιο του 2010, περιλαμβάνονται στην έκθεση ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ που διοργανώνει το ΝΟΗΣΙΣ από 3 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2011 στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων.

Info:
Έκθεση «Παρατηρητές του Χρόνου»
Διοργάνωση: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
Χορηγός: Εκδόσεις ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης
Διάρκεια Έκθεσης:     3 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2011
Ώρες λειτουργίας:   Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 14.30  
                                  Σάββατο – Κυριακή: 11.30 – 18.30

Είσοδος ελεύθερη.

Comments

«Ο μικρός σεισμολόγος» στο Ευγενίδειο

17/4/2011

Comments

 
Πηγή: http://www.techpress.gr/index.php/archives/38526
Picture

Το «Διαδραστικό εργαστήρι» που διοργανώνει η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, αποτελεί μια πρωτότυπη δραστηριότητα που παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Στόχος του διαδραστικού εργαστηρίου είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με αρχές, έννοιες και εφαρμογές από διάφορους τομείς της επιστήμης, μέσα από σύνθετες και ευχάριστες δοκιμασίες. Το δεύτερο διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο «Ο μικρός σεισμολόγος» είναι εργαστήρι σεισμολογίας, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 9 – 13 ετών.

Δραστηριότητες που θα κάνουν τα παιδιά:
- Τι είναι η σεισμολογία; Πώς γίνονται οι σεισμοί; Tι είναι τα σεισμικά κύματα; Με τι εργαλεία δουλεύει ένας σεισμολόγος;
- Πώς διαβάζουμε ένα σεισμόγραμμα;
- Πόσες πληροφορίες μπορούμε να λάβουμε από ένα σεισμόγραμμα, αφού όλα φαίνονται σαν αφηρημένες γραμμές πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί;
- Βρίσκουμε μόνοι μας το μέγεθος και το επίκεντρο ενός πραγματικού σεισμού.
- Όπως και οι πραγματικοί σεισμολόγοι, προσπαθούμε να αντλήσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για ένα σεισμό. Πού έγινε και πόσο μεγάλος ήταν; Μπορείτε να αντεπεξέλθετε στην πρόκληση;

Το διαδραστικό εργαστήρι θα διεξαχθεί στις 9/4, 10/4, 16/4, 17/4, 7/5, 8/5, 14/5, 15/5, 21/5, 22/5 και ώρες 10:30-11:30. Στο καθένα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 20 παιδιά, ηλικίας 9-13 ετών. Για τη συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήρι είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο email: dkilakos@eugenfound.edu.gr ή στο τηλ. 210 9469681 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 16:30). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Το κόστος εισιτηρίου ανά παιδί είναι 6€ και με αυτό τα παιδιά μπορούν, την ίδια ημέρα, να επισκεφθούν και τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Comments

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Διδακτική της γεωλογίας: επισκέψεις αστικής γεωλογίας

14/4/2011

Comments

 
Υπενθυμίζεται ότι στις 7 και 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι επισκέψεις αστικής γεωλογίας από τα τμήματα της Δευτέρας και της Πέμπτης αντίστοιχα. Οι διαδρομές των επισκέψεων θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ. από το προαύλιο της Σχολής Θετικών Επιστημών. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται εδώ.

Διαδρομή τμήματος Δευτέρας (Σάββατο, 7 Μαΐου, 10:00 π.μ.)

Picture

Διαδρομή τμήματος Πέμπτης (Σάββατο, 14 Μαΐου, 10:00 π.μ.)

Picture
Comments

Field methods in neotectonics and paleoseismology

14/4/2011

Comments

 
Picture
Για μία ακόμα χρονιά, ο Jim McCalpin διοργανώνει έναν κύκλο μαθημάτων και τεχνικών για τα αντικείμενα της νεοτεκτονικής και της παλαιοσεισμολογίας. Ο Jim είναι από τους θεμελιωτές της παλαιοσεισμολογίας και έχει θέσει τις βάσεις και τις τεχνικές που σήμερα χρησιμοποιούνται διεθνώς.

Φέτος τα μαθήματα θα γίνουν από τις 30 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες παρακάτω:

Jim McCalpin: Field methods in neotectonics and paleoseismology 2011
Comments

Λέσβος: Έκθεση με θέμα "Aπολιθώματα στο Αιγαίο - Βιοποικιλότητα θηλαστικών"

13/4/2011

Comments

 
Picture
Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων 2011Η 18η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, με πρόταση του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων ICOMOS, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία των Μνημείων της Φυσικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπως κάθε χρόνο, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων, οργανώνει  το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2011 στις εγκαταστάσεις του, εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων με θέμα τα Φυσικά Μνημεία και τη σημασία τους για τον άνθρωπο.

Ειδικότερα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στην αίθουσα οπτικοαουστικών μέσων του Μουσείου την παρουσίαση διαδραστικής εφαρμογής με θέμα «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου», η οποία παρουσιάζει τον τρόπο δημιουργίας, τη μοναδικότητα και την παγκόσμια αξία του Μνημείου ώστε να συνειδητοποιήσουν την αξία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την ανάγκη προστασίας και ανάδειξής του.

Στην συνέχεια οι επισκέπτες του Μουσείου θα περιηγηθούν στις Μόνιμες Εκθέσεις του Μουσείου και θα γνωρίσουν τα ευρήματα των ανασκαφών στο Απολιθωμένο Δάσος, των παλαιοντολογικών ανασκαφών από όλη την Ελλάδα καθώς και τα γεωλογικά μνημεία που μαρτυρούν την γεωλογική ιστορία του Αιγαίου.

Φέτος το  Μουσείο φιλοξενεί την Περιοδική Έκθεση «Aπολιθώματα στο Αιγαίο - Βιοποικιλότητα θηλαστικών: Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων». Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Παλαιοντολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τις συλλογές του οποίου προέρχονται σπάνια απολιθώματα από τις παλαιοντολογικές έρευνες στον Ελληνικό χώρο, και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το οποίο προσέφερε σημαντικά ευρήματα από την Κρήτη.

Η έκθεση, περιλαμβάνει περισσότερα από 40 εντυπωσιακά απολιθώματα θηλαστικών ζώων που έχουν ζήσει στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου Πελάγους κατά τον Καινοζωικό Αιώνα. Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο μακρινό παρελθόν, να γνωρίσουν τη βιοποικιλότητα και την εξέλιξη των θηλαστικών στην περιοχή του Αιγαίου μέσω των απολιθωμάτων, φωτογραφικού υλικού και αναπαραστάσεων, Δεινοθήρια, τεράστια Γομφοθήρια, φοβερούς Μαχαιρόδοντες, ψηλόλαιμες αλλά και κοντόλαιμες καμηλοπαρδάλεις, τριδάκτυλα ιππάρια, γαζέλες με ποικιλόμορφα κέρατα, περίεργα χαλικοθήρια, τριχωτούς ρινόκερους, νάνους ιπποπόταμους και πολλά άλλα ζώα, που έζησαν στα τροπικά και υποτροπικά δάση, τις ξηρές σαβάνες ή τις παγωμένες τούνδρες, που αντιπροσωπεύουν οικοσυστήματα που διαδοχικά κυριάρχησαν στην Ανατολική Μεσόγειο στη διάρκεια των τελευταίων 23 εκατομμυρίων ετών. 

Πρόκειται για μια γνωριμία με την τεράστια ποικιλία των ζώων που έζησαν στην περιοχή του Αιγαίου από την εποχή του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου παρουσιάζοντας τα νεώτερα τεκμήρια για τα ζώα που έζησαν στην περιοχή του Αιγαίου, μέχρι την εξάπλωση του ανθρώπου, που αντιπροσωπεύεται από το κρανίο του Ανθρώπου των Πετραλώνων που ανακαλύφθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα στη Χαλκιδική και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παλαιοανθρωπολογικά ευρήματα παγκοσμίως.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail :lesvospf@otenet.gr. Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι Τρίτη έως Σάββατο: 9:00 – 17:00, Κυριακή: 10:00 – 17:00, Δευτέρα κλειστά.
Comments

Where on (Google) Earth?

13/4/2011

Comments

 
Picture
Από το 2007, το δημοφιλέστερο γεωλογικό παιχνίδι στο διαδίκτυο. Κάποιος αναρτά εικόνες από το Google Earth και οι διαγωνιζόμενοι προσπαθούν να καταλάβουν σε ποιο σημείο της Γης βρίσκεται. Ο πρώτος που θα καθορίσει το σημείο και θα εξηγήσει τη γεωλογική κατάσταση της περιοχής είναι ο νικητής και αναλαμβάνει να θέσει το επόμενο ερώτημα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος ιστότοπος για το WOGE, γιατί ο κάθε νικητής αναρτά το ερώτημά του στο δικό του ιστότοπο. Μπορείτε πάντως να κατεβάσετε ένα αρχείο .kmz (Google Earth) με τις μέχρι τώρα περιοχές του WOGE από εδώ.


Μπορείτε επίσης να δείτε τα σημεία ενδιαφέροντος και να διαβάσετε την περιγραφή τους παρακάτω:
Comments

Εγκατάσταση World Water Museum

12/4/2011

Comments

 
Picture
ΙΔΕΑ

Τα ποτάμια, φυσικές, ζωογόνες οντότητες, ρέουν αενάως και αγκαλιάζουν τη γη σαν ένα ζωοποιό φλεβικό σύστημα, ενώ οι λίμνες, σαν τεράστια μπλε μάτια κοιτούν τον ουρανό που καθρεπτίζεται πάνω τους. Από τις απαρχές της ανθρωπότητας, τα ποτάμια και οι λίμνες απέκτησαν συμβολική και μεταφυσική σχέση με τον άνθρωπο, συνδέθηκαν με την επιβίωσή του και γέννησαν πολιτισμούς. Μέχρι σήμερα συμβολίζουν την ζωή, τη χαρά, το θείο, την κάθαρση, την ορμή, την δύναμη, την εφορία, την εξέλιξη.

Η εγκατάσταση “World Water Museum” installation, αποτελεί εικαστική ανάδειξη του τεράστιου περιβαλλοντικού προβλήματος υποβάθμισης και έλλειψης καθαρού, πόσιμου νερού στον πλανήτη. Στόχος του έργου είναι ευαισθητοποίηση του κοινού και, μέσα από τη χρήση οπτικο-ακουστικών ερεθισμάτων, η ενεργοποίηση του επισκέπτη και η αφύπνιση της επιθυμίας να κρατήσει το πολύτιμο νερό της γης σε μια προστατευτική αγκαλιά.

Μέσα από τη συμβολική συγκέντρωση δειγμάτων νερού ποταμών και λιμνών σε παγκόσμια κλίμακα και την τελική ένταξή τους στην εγκατάσταση, πραγματοποιείται μια υπερρεαλιστική απόπειρα να χαρακτηριστεί το νερό ως “μουσειακό είδος”. Καταγγέλλοντας τη διαρκή ερημοποίηση του πλανήτη και την εξάντληση και μόλυνση του ζωογόνου νερού, τα δείγματα θα βρίσκονται μόνιμα φυλαγμένα στον τελικό τους προορισμό, στην κρύπτη ενός βράχου, καταδεικνύοντας την αντίθεση στην τραγωδία.

Το project θα ολοκληρωθεί μέσα από την δημιουργία και ανάπτυξη ανθρώπινων δικτύων, σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να σταλούν δείγματα νερού από όλο τον πλανήτη. Για την εκπλήρωση του στόχου αυτού, προσκαλούνται φορείς και ομάδες πολιτών από κάθε σημείο της Γής, να γίνουν συνδημιουργοί του “World Water Museum” installation, συμμεριζόμενοι το θέμα και τον τρόπο προσέγγισής του. Τέτοιοι φορείς μπορεί να είναι πρεσβείες, εκπαιδευτικοί και πολιτιστικοί οργανισμοί, επιστημονικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δήμοι, κοινότητες, εταιρίες κλπ.


Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η κυρίως εγκατάσταση θα αποτελείται από γυάλινα, πυρίμαχα, κωνικά φιαλίδια, που θα περιέχουν δείγματα από τα ποτάμια και τις λίμνες της γης, ενώ το όλο έργο θα υποστηρίζεται από οπτικο-ακουστικά ερεθίσματα, με έντονη την παρουσία του νερού στις τρεις μορφές του (υγρή, στερεή και αέρια).

Η εγκατάσταση θα έχει χαρακτήρα “site specific”, δηλαδή δημιουργείται για συγκεκριμένο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο, στα βραχώδη θεμέλια παλαιάς παραδοσιακής οικίας στο άνυδρο νησί της Ύδρας. Πριν την τοποθέτησή τους, τα δείγματα θα υποστούν χημική ανάλυση, προκειμένου να αποδοθεί στο κάθε ένα από αυτά μια ξεχωριστή ταυτότητα. Μέρος του δείγματος κάθε ποταμού ή λίμνης, θα τοποθετείται σε ειδικό δοχείο, που θα περιέχει νερό από όλα τα συγκεντρωμένα δείγματα και θα αποτελέσει το ιδεατό “Νερό της Γης”. Για την υλοποίηση του στόχου δρα συμβουλευτική ομάδα ειδικών, από τον χώρο της τέχνης και της επιστήμης.

Ο συμμετοχικός αυτός χαρακτήρας του έργου αποτελεί ουσία και προϋπόθεση, αφού για τη συγκέντρωση των δειγμάτων νερού είναι απαραίτητη η δραστηριοποίηση του κοινού – όπως άλλωστε και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της επερχόμενης έλλειψής του!

  • Η εξέλιξη και η πορεία του έργου θα επικαιροποιούνται άμεσα στην ιστοσελίδα www.worldwatermuseum.com/ προς ενημέρωση των συμμετεχόντων και ενδιαφερόμενων.


  • Το project δεν πραγματοποιεί τεκμηριωμένη επιστημονική μελέτη της κατάστασης των παγκόσμιων υδάτινων πόρων. Η ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει συμβολική συλλογή δειγμάτων νερού που πραγματοποιήθηκε σε μη-προκαθορισμένο τόπο και χρόνο, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζεται η παρούσα χωροχρονική εικόνα των νερών, όποια κι αν είναι αυτή, χωρίς την εφαρμογή επιστημονικών κριτηρίων και διαδικασιών επιλογής. Για τον παραπάνω λόγο τα επίπεδα μόλυνσης της περιοχής από όπου θα ληφθεί το δείγμα δεν αποτελούν κριτήριο επιλογής για την λήψη.


  • Χρονικές φάσεις εξέλιξης:
    • Το project θα εξελιχθεί, σπονδυλωτά, σε 3 φάσεις (Αθήνα-Αθήνα-Ύδρα)

      Φάση 1η: Σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου 2011, στην Αθήνα, στην γκαλερί Τεχνοχώρος. θα γνωστοποιηθούν στο κοινό η φύση του project, το concept, και οι μέθοδοι υλοποίησης του.

      Φάση 2η: Σε έκθεση σε χώρο που συνδιαλέγεται νοηματικά με το κεντρικό πυρήνα του project, θα παρουσιαστούν στο κοινό τα πρώτα συλλεγμένα δείγματα .

      Φάση 3η: Εγκαίνια και εγκατάσταση του έργου στον φυσικό του χώρο στην Ύδρα. Θα παρουσιαστούν τα δείγματα από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

      Η εγκατάσταση “World Water Museum” installation θα παραμείνει στον εκθεσιακό χώρο της Ύδρας και θα βρίσκεται σε διαρκή και μόνιμη εξέλιξη, όσο θα υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή και όσο θα αποστέλλονται δείγματα νερού από όλα τα σημεία της υφηλίου.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΔΙΑΔΡΑΣΗ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φορείς και ομάδες πολιτών που επιθυμούν να είναι συνδημιουργοί του “World Water Museum” installation, συμμεριζόμενοι το θέμα και τον τρόπο προσέγγισής του. Τέτοιοι φορείς μπορεί να είναι πρεσβείες, εκπαιδευτικοί φορείς, πολιτιστικοί οργανισμοί, επιστημονικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δήμοι, κοινότητες, εταιρίες κλπ.

Όσοι ενδιαφέρεστε θα πρέπει να αποστείλετε δείγμα νερού, από τον ποταμό ή την λίμνη που θα επιλέξετε, μαζί με την καθορισμένη βιοχημική ανάλυση από εργαστήριο της περιοχής σας. Επίσης πρέπει να αποστείλετε ολιγόλεπτη καταγραφή της διαδικασίας λήψης του δείγματος (με videocamera ή κινητό τηλέφωνο) και συμπληρωματικές πληροφορίες για την περιοχή.

Η ανάληψη των εξόδων της βιοχημικής ανάλυσης και της αποστολής του δείγματος νερού στους υπεύθυνους της εγκατάστασης στην Ελλάδα, σας κατατάσσει στους συνδημιουργούς και υποστηρικτές του έργου και σας παρέχει την προβλεπόμενη προβολή και χρήση.

Συμπληρώνοντας την φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα λάβετε περισσότερες οδηγίες σχετικά όλα τα παραπάνω.

Το project θα ενεργοποιηθεί, συμβολικά, στις 22 Μαρτίου 2011, Παγκόσμια ημέρα νερού, με την παραλαβή των πρώτων δειγμάτων από την Ελλάδα.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Comments

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Ημερίδα Διδακτικής της Γεωλογίας

11/4/2011

Comments

 
Η Επιτροπή Διδακτικής των Γεωεπιστημών της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας  έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ημερίδα με θέμα:

«Η Διδασκαλία των Γεωεπιστημών και του Γεωπεριβάλλοντος στο Ελληνικό Σχολείο - Παρούσα κατάσταση και Προοπτικές»

που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, στην αίθουσα Σεμιναρίων (1ος Όροφος) του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
Imerida_Geodidactics_Poster
Imerida_Geodidactics_prosklisi
Imerida_Geodidactics_Program
Comments

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Βαθμολογία Α΄ προόδου Γεωλογίας

10/4/2011

Comments

 
Αναρτήθηκε η βαθμολογία της Α΄ προόδου του μαθήματος της Γεωλογίας για τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής. Η βαθμολογία φαίνεται παρακάτω:
2011_04 Βαθμολογία Α΄ Προόδου
Comments

Παρακολουθήστε ζωντανά τις κυριότερες συνεδρίες του EGU 2011

1/4/2011

Comments

 
Picture
Το μεγαλύτερο συνέδριο στο χώρο των γεωεπιστημών στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία φορά στη Βιέννη από τις 3 έως τις 8 Απριλίου 2011. Τα ετήσια συνέδρια της EGU (European Geosciences Union General Assemblies) είναι ένας θεσμός στο χώρο των Επιστημών της Γης και προσελκύουν χιλιάδες συμμετέχοντες κάθε χρόνο, ενώ παρουσιάζονται ανακοινώσεις για όλα τα θεματικά πεδία των γεωεπιστημών.

Φέτος υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε online περισσότερες συνεδρίες από κάθε άλλη φορά. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε αυτόν το σύνδεσμο για να δείτε ποια συνεδρία ή συνέντευξη τύπου σας ενδιαφέρει και να την παρακολουθήσετε ζωντανά.

Comments


    Archives

    April 2020
    July 2019
    February 2018
    July 2017
    February 2017
    September 2016
    October 2015
    September 2015
    August 2015
    July 2015
    June 2015
    February 2015
    January 2015
    December 2014
    November 2014
    October 2014
    September 2014
    July 2014
    May 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    June 2013
    May 2013
    April 2013
    March 2013
    February 2013
    January 2013
    December 2012
    November 2012
    October 2012
    September 2012
    August 2012
    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    March 2012
    February 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
Photos used under Creative Commons from stroud4341, Official U.S. Navy Imagery, dsearls, wallygrom (very busy at work), James St. John, joiseyshowaa